Üretim Laboratuvarlar Sterilizasyon Kalite Sistemleri
GIDA GÜVENLİĞİ × STERİLİZASYON

STERİLİZASYON NEDİR?

Sterilizasyon, tarım ürünü olan baharatların, tarladan toplandıktan ve işlendikten sonra taşıdıkları mikrobiyal yükleri azaltmak için uygulanan yöntemler için kullanılan genel bir addır.

Baharatlar doğrudan gıda maddesi üzerinde veya gıda maddesi üretiminde doğrudan kullanılan temel lezzet bileşeni olduğu için, son ürüne taşıdığı mikrobiyal yük önemlidir.

Mikrobiyal yükün belli seviyelerde tutulması gıdanın raf ömrünü ve kalitesini doğrudan etkilemektedir.

Günümüzde en güvenilir yöntem Buhar Sterilizasyon olarak kabul edilmektedir. Pacovis Türkiye'nin bünyesinde bulunan buhar sterilizasyon tesisi sayesinde müşterilerine hizmet sunmaktadır.

 


© Pacovis Türkiye | Tüm Hakları Pacovis Türkiye’e Aittir. Web Tasarım & Programlama Algoritma